bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

A Door to Italy

Italiaans in Genua

Genua - A Door to ItalyDe hoofdstad van Ligurië is een verrassende stad met statige pleinen, prachtige oude gebouwen en een haven met moderniteiten, een zee-aquarium en een piratenschip. A Door to Italy bevindt zich in het centrum van de stad, dichtbij de ‘funiculare’ naar de bovenstad, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Het is een kleine, enthousiaste school waar les wordt gegeven in kleine groepen van 3 – 8 cursisten. Standaard 20 lessen per week, of een combinatie van groeps- en privé-lessen.

Verder lezen

Accademia Italiana

Italiaans in Salerno

Salerno - Accademia ItalianaEen cursus in Salerno geeft een geweldige mix van studie, vakantie en cultuur. Salerno is een moderne havenstad in Campanië met een historische kern en een heerlijke boulevard, een prima uitgangspunt voor het bezoeken van de “schatten van Campanië” zoals Amalfi, Pompei en Ischia. De school bevindt zich in een prachtig pand in één van de levendigste straten van de stad, op een steenworp afstand van de zee.
Verder lezen

Babilonia

Italiaans in Taormina

Taormina - BabiloniaTaormina is de bekendste toeristenstad op het eiland Sicilië. De stad heeft een spectaculaire ligging op een rotspartij aan de kust en bestaat uit twee delen; het lager gelegen deel met strand en het hoger gelegen deel waar de oude stad zich bevindt. De twee delen zijn met elkaar verbonden door een weg, trappen en een kabelbaantje. Dwalend door de stad vind je nauwe (en vaak steile!) straatjes met veel gezellige restaurants, cafés en winkeltjes. Een prima plek om een cursus te volgen en aansluitend het eiland verder te verkennen. De stad is bereikbaar vanaf de luchthaven van Catania.

Babilonia is een professioneel instituut in het oude stadscentrum, gevestigd in een prachtige villa met een botanische tuin. Naast taalschool is Babilonia tevens cultureel centrum voor de stad! 

Verder lezen

Centro Fiorenza

Italiaans in Florence

Florence - Centro FiorenzaDrukke en toeristische studentenstad met een geweldige hoeveelheid kunst en cultuur en een groot aanbod aan restaurants en cafés. International House is gevestigd in een 17e eeuws palazzo aan de Arno, in het centrum, ten zuiden van de rivier. Een middelgrote school met een standaard programma van 20, 24 of 30 lessen per week. Ook combinatiecursussen met privé-lessen, zakelijk Italiaans, cultuurlessen, examenvoorbereidingen en een aparte 50+ cursus.

Verder lezen

Comitato Linguistico

Italiaans in Perugia

Perugia - Comitato LinguisticoDe hoofdstad van Umbrië is wereldwijd bekend als dé studentenstad van Italië. Een prachtige, oude stad met schitterende historische monumenten, veel studentencafés, gezellige terrassen en een prachtig uitzicht over de omgeving. Bovendien biedt de ligging goede mogelijkheden om excursies te maken naar Assisi, Siena, Spoleto of het meer van Trasimeno.

Verder lezen

Cultura Italiana – Arezzo

Italiaans in Arezzo

Arezzo - Cultura ItalianaMooie, historische stad in zuidoost-Toscane, ondermeer bekend doordat hier de film ‘La vita è bella’ werd opgenomen. Een stad met prachtige kerken, een beschaduwd park met uitzicht over de heuvels, een Romeins amfitheater, veel gezellige restaurantjes en cafés en toch weinig toeristen. Ook voor het ontdekken van Umbrië een prima startpunt.

Verder lezen

Cultura Italiana – Bologna

Italiaans in Bologna

Bologna - Cultura ItalianaBologna is een middeleeuwse stad in de provincie Emilia-Romagna met vooral gedurende het jaar een rijk studentenleven en nog niet ontdekt door het massa toerisme. Hierdoor leg je nog makkelijk contact met de aardige bevolking en wordt er niet direct terug gesproken in het Engels. De stad staat verder bekend om de ‘kwaliteit van leven’ (zegt men), de rode bakstenen, de vele zuilengalerijen en de twee scheve torens.

Cultura Italiana is een middelgrote taalschool, opgericht In 1980 en is de eerste school in Italië die erkend werd door de Italiaanse regering. Tevens is het de enige taalschool in Bologna die uitsluitend cursussen Italiaans aan anderstaligen aanbiedt. Bij Cultura Italiana zijn de leraren, de taal, de organisatie en de leefstijl exclusief Italiaans!

Verder lezen

Dante Alighieri – Rome

Italiaans in Rome

Rome - Dante AlighieriIn de buurt van Piazza Bologna, op 10 minuten met de bus van het historische centrum, vinden we deze vestiging van het wereldwijd bekende Dante Alighieri. In de nabijgelegen Nomentana buurt worden de meeste cursisten gehuisvest, een ‘veilige’ buurt met winkels, banken, sportcentra en een zwembad. De lessen hebben een duidelijke ‘Dante’-opbouw: eerst een grammaticaal gedeelte, daarna conversatie. Verder lezen

Dante Alighieri – Siena

Italiaans in Siena

Siena - Dante AlighieriEén van de mooiste historische steden in Toscane, beroemd om de middeleeuwse stadsmuur, het gezellige Piazzo del Campo, de gotische gebouwen en de folkloristische Palio. Een toeristische trekpleister, maar ook een heerlijke plek om een taalcursus te doen. De school vinden we in het centrum in een groot ‘palazzo’ uit de 13de eeuw. Het hele jaar door veel verschillende programma’s: standaard 15 of 20 lesuren per week, aan te vullen met privé-lessen.

Verder lezen

Dilit

Italiaans in Rome

Rome - DilitEen fantastische school in een heerlijke stad! Het instituut ligt in het centrum van de stad, zodat je na de lessen volop kunt genieten van kunst, cultuur, winkels, terrassen, mensen… Het hele jaar door zijn er diverse cursussen Italiaans te volgen, waarbij de nadruk ligt op mondelinge communicatie: de ‘Dilit-methode’ is een begrip in de taalwereld! Verder lezen

Idea Verona

Italiaans in Verona

Verona - Idea VeronaPrachtige, historische stad, vooral bekend om de opera-uitvoeringen in het Romeinse amfitheater. Hier vind je het huis en het beroemde balkon van Romeo en Julia, het imposante Castelvecchio en de gezellige markt op de Piazza delle Erbe. Een stad met veel cultuur, restaurants, gezellige terrassen en leuke winkelstraten. Verder lezen

Istituto Linguistico Mediterraneo – Pisa

Italiaans in Pisa

Pisa - Istituto Linguistico MediterraneoHet toerisme in Pisa beperkt zich tot een klein gebied rondom de scheve toren, de rest van de stad kennen maar weinig mensen. Het is een universiteitsstad met gastvrije bewoners en een gezellig centrum. Pisa heeft een grote luchthaven en er zijn vaak goedkope, rechtstreekse vluchten te krijgen.

Verder lezen

Istituto Linguistico Mediterraneo – Viareggio

Italiaans in Viareggio

Viareggio - Istituto Linguistico MediterraneoViareggio is een aantrekkelijke, jonge badplaats in de streek Versilia in Toscane met lange witte zandstranden, een prachtige boulevard, veel terrasjes en discotheken. De stad is omgeven door pijnbomen en vlakbij bevinden zich de bergen van de Alpi Apuane, bekend vanwege hun witte marmer en het adembenemend mooie landschap.

Verder lezen

Istituto Venezia – Triëst

Italiaans in Triëst

Triest - Istituto VeneziaVan voor- tot najaar organiseert Istituto Venezia cursussen in het oude centrum van Triëst, in het voormalige klooster Santa Maria Maggiore. Triëst is een mooie stad aan zee, bij de grens met Slovenië. De stad heeft op cultureel gebied veel te bieden en trekt dan ook de nodige toeristen die belangstelling hebben voor de geschiedenis van de stad en de prachtige natuur van het achterland.

Verder lezen

Istituto Venezia – Venetië

Italiaans in Venetië

Venice - Istituto VeneziaBekijk Venetië eens van een andere kant: als student! De gemiddelde toerist besteedt niet langer dan 6 uur aan deze stad, maar er is zo veel méér te ontdekken. Istituto Venezia is een professioneel instituut, gevestigd in een historisch gebouw op de Campo Santa Margherita, een wijk met mooie winkels en gezellige cafés. De intensieve cursus omvat 20 lessen in de ochtenden, aan te vullen met privé-lessen in de middag.

Verder lezen