bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Taal cursus Frans in Moustiers-Sainte-Marie

Crea-Langues

Moustiers-Sainte-Marie - Crea LanguesGeniet van de Provence en laat u onderdompelen in de Franse taal in een inspirerend en internationaal gezelschap. U verblijft in het Monastère de Ségriès, een stijlvol gerenoveerd klooster, prachtig gelegen in het Parc Naturel du Verdon. U spreekt de hele dag Frans in het programma van uw keuze: à la carte of intensief.

Bij het à la carte programma heeft u les in de ochtend en gaat u ’s middags met een leraar op pad om de culturele, gastronomische en sportieve aspecten van de Provence te ontdekken. Bij de intensieve cursus heeft u ’s middags 2u15 extra les, waar u nog privé-lessen aan toe kunt voegen.

De lesgroepen zijn klein (3-6 personen), de klemtoon ligt op mondelinge vaardigheden. De leraren logeren ter plekke en zorgen er tijdens de (heerlijke Provençaalse) maaltijden, de excursies en het avondprogramma voor dat uw Frans met sprongen vooruitgaat. In de weekends kunt u (optioneel) meedoen met de plusmodules. Gemiddelde leeftijd 30+. Niet voor beginners!
Er zijn ook speciale cursussen voor tolken en voor expats.

Op de zondagen van aankomst en de zaterdag van vertrek kunt u gebruik maken van een transferdienst van de school.


Moustiers-Sainte-Marie

Dit dorp, één van de mooiste van Frankrijk, noemt men ook wel de hoofdstad van de keramiek. Nog steeds vindt u hier een keramiekmuseum en vele winkels die het wereldberoemde aardewerk verkopen. Naast uw keramiekverzameling uitbreiden en Frans leren in Moustiers-Sainte-Marie, kunt u ook plezier beleven aan de plaatselijke natuur. Een bijzondere bezienswaardigheid is de gouden ster die is opgehangen aan een ketting tussen twee rotsen. Volgens de legende, door Frédéric Mistral, had een ridder die gevangen was genomen tijdens een kruistocht, gezworen dat hij een ster boven Moustiers-Sainte-Maire zou hangen als hij naar het dorp terug zou keren. Hij keerde inderdaad terug, en hield zijn woord.

Deze plaats heeft 580 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 1.273 km.

Prijzen/data 2015


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Mijn eerdere verblijf beviel mij zó goed, dat ik enkele weken geleden opnieuw twee weken heb doorgebracht in het Monastère de Ségriès. Net als de eerste keer had ik gekozen voor het programma à la carte, hetgeen inhield 's morgens les en 's middags een excursie of een culturele activiteit. k wil u graag laten weten, dat ik het zo mogelijk nog beter naar mijn zin had dan de eerste keer. De accommodatie, de maaltijden, het niveau van lesgeven, kortom alles is 'waar voor je geld'.
C.v.R. (Dordrecht)

Het was nog beter dan ik had durven dromen! (serieus!) Het onderdak in het voormalige klooster was zeer verzorgd en gastvrij. Lesmethode was erg goed én serieus én speels. Ik spreek nu Frans
I.M.

Lessen waren uitstekend, de docenten gaven les met veel liefde voor de franse taal en cultuur, heel enthousiast en vriendelijk. Ik heb nog nooit in mijn leven zo lekker gegeten, en dat vegetarisch! Geweldige activiteiten: cultuur/natuur/sportief! Perfecte lesmethodes.
M.H.

Uitstekende lessen, zowel didactisch, qua opbouw, sfeer en inhoud. Nuttige en gezellige activiteiten. Prima omgeving, heerlijk rustig en mooi.
D. Beck

Gastvrij en persoonlijk ontvangst. Lessen waren erg goed en lesmethodes zeer afwisselend. Leraren zeer geschikt en omgeving zeer zeker de moeite waard. Onderdak was perfect en maaltijden uitstekend. Een weekje was toch wel kort.
A.J.G. van der Linden

Na 2 weken durf ik Frans te spreken en het ook vol te houden. Combinatie van lessen in de ochtend en ateliers in de middag heeft me zeer geholpen om de spreekdrempel te nemen. Het was een "bain linguistique, culturelle et gastronomique". Bezoek aan het festival van Avignon was een goede test en een feest om het geleerde in praktijk te brengen.
Alex Riemersma

C'est vraiment un rêve, comme au paradis! Les cours sont vraiment très bien organisés et les professeurs sont gentils avec beaucoup de patience. Ils s'efforcent d'approfondir nos connaissances de la langue française. La cuisine d'ailleurs est excellente aussi!
Marie-José de Sterke

Lerarencursussen

Een unieke cursus van 2 weken in de Provence voor leraren Frans waarbij u via een totale onderdompeling in de taal tegelijk werkt aan uw taalvaardigheid als ideeën kunt opdoen voor uw eigen lesgeven.

U verblijft in het Monastère de Ségriès, een stijlvol gerenoveerd klooster, prachtig gelegen tussen bossen en lavendelvelden. Tijdens de maaltijden en activiteiten blijft u Frans spreken, onder begeleiding van de docenten.

In de ochtenden wordt in groepjes van 3-6 personen aandacht besteed aan de diverse aspecten van de taal, in de middagen is er een afwisseling van workshops cultuur en didaktiek en activiteiten in de regio. De zaterdagexcursie is inbegrepen.

Voor leraren die een beurs willen aanvragen van het Europees Platform: let op de deadlines die ieder jaar vroeger worden!

Boek uw cursus bij Tricolore onder voorbehoud van het verkrijgen van deze beurs (vermeld dit bij de aanmelding).